ŞANLIURFA / KARAKÖPRÜ - Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

May

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğümüz tarafından organize edilen İmam Hatip Ortaokul ve İmam Hatip Liseler arası Genç Nida Hafızlık Yarışmasının (İHO Kız) ve Genç Nida Hafızlık  (AİHL Kız) Yarışması 5. Bölge finali okulumuz Şanlıurfa Karaköprü Fatma Zehra Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Koordinatörlüğünde gerçekleşti.

May

TÜBİTAK 4006-B Bilim fuarımız TÜBİTAK desteğiyle 25-26 Nisan 2024 tarihlerinde okulumuzda gerçekleştirildi.

Proje yürütücülüğünü Doç. Dr. Mehmet Maruf tarafından yapılan ve 15 Projenin sergilendiği bilim fuarında 15 öğretmen ve 55 öğrenci görev aldı. Öğrencilerin hazırladığı projeler 800’den fazla ziyaretçi tarafından ziyaret edildi.

Bilim Fuarı açılışında Karaköprü İlçe MEM Şube Müdürü Bahattin Kurt, Şanlıurfa Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Onur İnan, okul müdürümüz Faruk Cengiz, Proje Yürütücüsü Doç. Dr. Mehmet Maruf Balos ve Edebiyat öğretmeni Mehmet Azioğlu hazır bulundu.

Karaköprü İlçe MEM ARGE sorumlusu Mustafa Madenli, Şanlıurfa MEM ARGE ekibinden Ahmet Demir de projeleri yerinde inceledi.

Projeye verdikleri destekten dolayı Karaköprü Belediyesi Kültür Müdürü Mehmet Mahmutoğlu'na, Harran Üniversitesi Ziraat fakültesi öğretim üyesi Dr. Kaan Erden'e, Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyeleri Prof. Dr. Hasan Akan ve Doç. Dr. Arif Parmaksız'a, Gıda mühendisliği Öğretim üyesi Doç. Dr. Eyyüp Karaoğlu'na, 75. Yıl Mesleki Eğitim Merkezi öğretmeni Uzman Abdullatif Yılmaz'a, Karaköprü Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Selman Kahraman'a, Ebru sanatı eğitimcisi Zeynep İlhan’a, projede görev yapan danışman öğretmen ve öğrencilere okul yönetimi adına teşekkür ederiz.

Şbt

Şanlıurfa Üniversite tanıtım fuarı 12. sınıf öğrencileriyle birlikte ziyaret edildi. Yurt içinden ve yurt dışından pek üniversitenin yer aldığı tanıtımda öğrenciler üniversiteler hakkında bilgi edindi. Ayrıca çeşitli seminerlerin düzenlendiği etkinlik öğrencilerin motivasyonu arttırdı.

Ock

Rehberlik Servisi tarafından hazırlanan Kariyer günlerinin bu ay ki konuğu Uzm Dr. HACER ALTIN SÜRÜCÜ hanımefendiydi. Melek Tanıtımlarını birebir ilgili meslek elemanından dinleyen öğrenciler meslekle ilgili tüm sorulara cevap bulma şansı yakaladı. İHL öğrencilik yılları ve TIP mesleğine ilişkin bilgiler veren konuğumuz öğrenciler için büyük motivasyon sağladığı için kendilerine teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

Ock

12. sınıf Öğrencilerimizle birlikte Üniversite Tanıtım ve Kariyer Fuarı gezildi. Üniversiteler, bölümler, puanlar vb. hakkında pek çok bilgiyi edinme fırsatı yakaladık. Öğrenci motivasyonu konusunda güzel bir etkinlik oldu.

Ara

Okulumuzda velilere rehberlik servisi tarafından "Okul Başarısında Ailenin Rolü", "YKS-LGS Tanıtımı" ve "Sosyal Medyanın Zararları" konularında seminer yapıldı. Seminer çıkışı katılan velilerimize TBM broşürleri dağıtıldı.

Ara

Tüm öğrencilerimize yönelik Deneme Sınavı yapıldı. LGS ve YKS sınavlarına hazırlık sürecinde öğrencilerin eksikliklerini görmesi ve sınav kaygısıyla baş etme becerisi kazanmalarını sağlamak amacıyla deneme sınavı uygulandı. Sonuçlar öğrenci ve velilerle paylaşıldı.

Ara

Öğrencilerimizle Şanlıurfa 6. Ulusal Kitap Fuarındayız.

Ara

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Bilinçli teknoloji kullanımı ve farkındalığı için öğrenciler ve öğretmenlere yönelik Dijital Okuryazarlık ve Farkındalık eğitimi semineri verildi.